Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
Opleidingen & Coaching voor betekenisvol leven en werken

Betekenisvol ondernemen

‘Niet geld maar betekenisvol zijn, daar draait het straks allemaal om’, zo las ik afgelopen vrijdag in NRC, Economie/carrière (8 dec 2017)Betekenisvol ondernemen…                                                      
 
‘Niet geld maar betekenisvol zijn, daar draait het straks allemaal om’, zo las ik afgelopen vrijdag in NRC, Economie/carrière (8 dec). In een tijd waarin onze wereld diepgaand verandert krijgen bedrijven niet alleen te maken met problemen rondom technologische ontwikkelingen, klimaat, en de kloof tussen arm en rijk, maar is er ook sprake van een spirituele crisis. Mensen doen vaak werk wat ze niet leuk vinden waarbij hun talenten nauwelijks benut worden.  
 
Welke eigenschappen heeft de organisatie van de toekomst?
Bedrijven zouden moeten weten waarom ze doen wat ze doen. De bekende ‘why’; door welke waarden word je gedreven, wat is je morele doel? Het gaat straks niet meer over geld, maar over het creëren van meerwaarde.
 
Verandering, ontwikkeling, dat vraagt tijd, aandacht en zelfreflectie. Een nieuwe blik; het loslaten van oude structuren en patronen, en het aanboren van creativiteit, talent en eigen inbreng. Als voorbeeld wordt het verhaal van bakkerij van Maanen aangehaald, die er voor kozen om, na een traditie van 100 jaar, van hun -reeds succesvolle- ambachtelijke bakkerij een zelfsturende organisatie te maken. Een proces waar ze jaren de tijd voor hebben genomen. Transformatie van een bedrijf waarin de medewerkers centraal staan, zelf mogen aangeven wat ze willen doen en eigen verantwoordelijkheid dragen. ’Het was een innerlijke drive, we leven in een tijd waarin geluk en betekenisvol leven steeds belangrijker worden. Geld verdienen is meer een bijkomend gevolg.’, aldus de broers van Maanen.

Voor het complete artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/07/denk-niet-aan-het-volgende-kwartaal-maar-aan-de-volgende-generatie-a1584116
 
Neem jij wel eens de tijd om stil te staan? Ben jij je bewust van wat je drijft, wat je wilt en waar je goed in bent? Wat is jouw ‘why’ om betekenisvol te ondernemen, privé en in je werk?
Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.008 seconds