Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
Opleidingen & Coaching voor betekenisvol leven en werken

Ik ga op reis en neem mee...

Op vakantie gaan is voor de één iets om naar uit te kijken en voor de ander een bron van stress. In welk type reiziger herken jij jezelf? Ontdek het hier.

De reis begint al met de voorpret of de kopzorgen; waar je naar toegaat, hoe je er komt en wat je meeneemt. Er zijn van tevoren heel veel keuzes te maken of juist niet. Hoe doe jij dit?

Wij houden niet van testjes, maar wel van zelf ontdekken en je bewust worden wat voor eentje je er bent. Je ontdekt het in onderstaand overzicht. In welke type herken jij je jezelf het meest? En herken je dit ook op andere terreinen in je leven?
En hoe zit het met je reisgenoten?

Fijne vakantie!


Reiziger 1:
Je bent enthousiast en de vrolijke noot in de voorbereiding en op de reis zelf. Je past je snel aan als er onverwacht iets gebeurt. Een accommodatie hoeft niet geboekt via een reisbureau of booking.com, dat zie je ter plaatse wel. Je maakt gemakkelijk contact dus je hebt een groot vertrouwen dat er altijd een oplossing is, dat is nou juist het avontuur!

Reiziger 2:
Jij bepaalt waar de reis naar toe gaat en weet iedereen daarvoor te motiveren. Aan zeurders heb je geen boodschap. Jij zorgt dat de koffers in de auto komen of regelt een goed plekje bij de incheck balie. Je bent van aanpakken, neemt de leiding en delegeert taken zodat alles goed geregeld is. Het doel van de reis houd je goed voor ogen, kom maar op met die vakantie!  

Reiziger 3:
Je bent zo zorgvuldig dat de twijfel snel toe slaat of het wel de juiste bestemming is, of het vervoer wel duurzaam is, het eten wel aangepast aan de dieetwensen… Je denkt heel diep over de dingen na en het duurt even voordat je een beslissing genomen hebt. Onderweg houd je alles goed in de gaten. Als het weer omslaat ben je de eerste die de haringen wat dieper zet, gelukkig valt het daarna opstekende windje heel erg mee!

Reiziger 4:
Jij weet na grondig onderzoek precies wat de juiste bestemming is. Onverstoorbaar volg je het uitgezette plan, zorgt dat de broodjes gesmeerd zijn, er een pleister is en je boekt alleen accommodaties met recensies van 4 sterren. Je geniet ervan als anderen het naar hun zin hebben. Niet onbelangrijk: je hebt overal foto’s van gemaakt en een week na de vakantie heeft iedereen een prachtige terugblik van de reis.

Wouter Zuurbier
Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.0126 seconds