Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
Opleidingen & Coaching voor betekenisvol leven en werken

Masterclass 'Een betekenisvol gesprek'

In deze masterclass ga je op een nieuwe manier met jezelf en de ander in gesprek

Hoe kun je naar het verhaal van een ander luisteren zonder meteen te oordelen, analyseren en adviseren? Hoe creëer je een ruimte waarin je de ander als het ware tevoorschijn luistert en zijn eigen antwoorden op het spoor laat komen? Hoe leg je de echte verbinding zonder dat daar expliciet de nadruk op ligt?  
 
Programma
In de ochtend krijg je inzicht in jouw persoonlijke, unieke grondhouding in gesprekken. Vervolgens verkennen we de basisprincipes van een betekenisvol gesprek. In de uitwisseling met andere deelnemers pas je het geleerde meteen toe.  

Wanneer jij een gesprek voert, komt de ander veelal met een klacht of een probleem, iets waar hij of zij vanaf wil. Onder elke klacht ligt echter een verhaal verscholen. Wat is dit verhaal en met welke vraag is het verbonden? Hoe creëer je vanuit bewustwording eigenaarschap voor deze vraag? Want een vraag opent, zet in beweging en brengt eigen regie.

In de middag leer je een probleem, klacht of iets waar de ander tegenaan gelopen is om te vormen naar een ontwikkelingsgerichte vraag. In de uitwisseling met andere deelnemers ervaar je hoe het werkt en pas je het geleerde samen met de inhoud van de ochtend, meteen toe.

Afwisselende werkvormen met o.a. filmbeelden en storytelling maken het een boeiende, ervaringsgerichte dag die een nieuwe insteek biedt voor het gesprek. Een dag waarin je jezelf beter leert kennen en meer verdieping in je gesprekken leert brengen. Concreet, toegankelijk en direct toepasbaar.
 
Voorbereiding
Voor deze masterclass neem je een persoonlijke vraag mee. Hierover krijg je meer informatie bij inschrijving.
 
Praktische informatie
Maximum aantal deelnemers: 8.
Plaats: Het Pakhuis, Boslaan 42, 2061 VK  Bloemendaal

Inclusief lunch en materialen

Data: 
  • 24 januari 9.30 - 17.30 uur vol
  • 22 mei 9.30 - 17.30 uur vol
  • 26 november 9.30 - 17.30 uur

Klik hier voor de kosten

Voor meer informatie en inschrijven stuur je een email naar info@squareoflife.nl

'Waar je ook werkt; in de zorg, het onderwijs of ergens anders, altijd is je grondhouding het vertrekpunt. In deze masterclass ontdek je aan den lijve en in samenwerking met de andere deelnemers, wat het betekent om de ander eerst te begrijpen voor je zelf begrepen wordt. Iedere keer nadat ik in het Pakhuis ben geweest - ook nu weer voor 'Een betekenisvol gesprek'' - verdiepen zich de gesprekken die ik heb.'
Pieter, huisarts

‘Ik ben zonder enige verwachting deze masterclass gaan doen en ben echt heel positief verrast. Een super gevarieerd programma, heel concreet. Ik was ook benieuwd of het voor mij als psycholoog iets nieuws zou brengen en ja dat is zeker zo. Verdiepend, zowel professioneel als voor mijzelf persoonlijk. Zowel in mijn prive leven als in mijn werk kan ik dit gebruiken.’
Brechtje, psycholoog

‘De combinatie van kijken, luisteren, voelen, schrijven en ervaren brengt veel naar boven. We waren op zoveel verschillende manieren bezig dat je in korte tijd heel veel leert, echt bijzonder. Met een heel persoonlijke insteek van jullie als trainers, die zo aanstekelijk is waardoor ik en ook we als groep, ons heel snel op ons gemak voelden en bloot durfden te geven in onze verhalen.’  
Charlotte, senior account executive
Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.008 seconds