Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
Opleidingen & Coaching voor betekenisvol leven en werken

Masterclass 1 Een betekenisvol gesprek

In deze masterclass ga je op een nieuwe manier met jezelf en de ander in gesprek.

Iedere succesvolle samenwerking, op welk vlak dan ook, wordt bepaald door de kwaliteit van de relatie. Het gaat om een relatie van mens tot mens, gelijkwaardig en gestoeld op veiligheid en vertrouwen. Hoe kun je naar het verhaal van een ander luisteren zonder meteen te oordelen, analyseren en adviseren? Hoe creëer je een ruimte waarin je de ander als het ware tevoorschijn luistert en zijn eigen antwoorden op het spoor laat komen? Hoe leg je de echte verbinding zonder dat daar expliciet de nadruk op ligt? 

In deze masterclass verdiep je je in jouw persoonlijke grondhouding en de pijlers van een betekenisvol gesprek. Daarnaast leer je de vraag achter een klacht of probleem in beeld te brengen. De vraag is de motivator, zet ons in beweging en geeft richting. Als je deze dag hebt gevolgd kun je de pijlers van een betekenisvol gesprek en de vraag als baken direct toepassen in je werk.

Programma
In de ochtend krijg je een introductie over de grondhouding en de pijlers van het gesprek. In de middag pas je de inhoud van de ochtend meteen toe bij het verkennen van de vraag. Cliënten komen gewoonlijk binnen met een klacht of een probleem, iets waar ze vanaf willen. Onder deze klacht ligt altijd een vraag en het gaat erom deze vraag in beeld te krijgen als motivator.
Tot slot bespreken we met elkaar hoe je het geleerde in praktijk kan gaan toepassen. 

In de uitwisseling met andere deelnemers ervaar je hoe het werkt en pas je het geleerde meteen toe. Afwisselende werkvormen met o.a. filmbeelden maken het een inspirerende ervaringsgerichte dag.

Voorbereiding:
Voor deze masterclass neem je een persoonlijke vraag mee. Hierover krijg je meer informatie bij inschrijving.

Het boek 'De biografie als medicijn - handleiding' is inbegrepen en ontvang je op deze dag.

"Waar je ook werkt; in de zorg, het onderwijs of ergens anders, altijd is je grondhouding het vertrekpunt. In de masterclass 'Een betekenisvol gesprek' ontdek je aan den lijve en in samenwerking met de andere deelnemers, wat het betekent om de ander eerst te begrijpen voor je zelf begrepen wordt. Iedere keer nadat ik in het Pakhuis ben geweest - ook nu weer voor deze masterclass - verdiepen zich de gesprekken die ik heb." Pieter, huisarts

Praktische informatie
Maximum aantal deelnemers: 8.
Plaats: Het Pakhuis, Boslaan 42, 2061 VK  Bloemendaal

Inclusief lunch en materialen

Data: 
  • 24 januari 9.30 - 17.30uur vol
  • 20 maart 9.30 - 17.30uur
  • 22 mei 9.30 - 17.30uur 

Klik hier voor de kosten
Voor meer informatie en inschrijven stuur je een email naar info@squareoflife.nl
Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.0036 seconds