Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
Opleidingen & Coaching voor betekenisvol leven en werken

Masterclass 'Hooggevoeligheid in de biografie'

Maak van je kwetsbaarheid een kwaliteit

Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit betekent dat je intenser waarneemt dan anderen. Daarom ben je sneller overprikkeld en kan het een belangrijke bron van stress zijn. Vaak heb je ook onbewust bepaalde mechanisme(n) ontwikkeld om er mee om te gaan.

Een van de belangrijkste zaken om goed met deze eigenschap om te gaan, is zelfkennis. Welke plek heeft hooggevoeligheid in je biografie, waar is het een valkuil of kwetsbaarheid en waar is het een kwaliteit? Hoe kun je op een gezonde manier omgaan met hooggevoeligheid, wat zijn jouw persoonlijke hulpbronnen?

Je ontdekt hoe dit bij jou werkt en krijgt handvatten en oefeningen om direct toe te passen in je dagelijks leven.

 

Programma

In de ochtend verkennen we het begrip hooggevoeligheid en wat het voor jou persoonlijk betekent. Je ontdekt hoe hooggevoeligheid tot uitdrukking komt in jouw levensverhaal en hoe  je er mee bent omgegaan. 

In de middag gaan we aan de slag met je coping, in het verleden en heden. Je ontdekt wat je hierin kunt omvormen, wat je daarvoor nodig hebt en wat dat zou opleveren.  

We werken met kleine groepen van maximaal 8 personen en tussen de opdrachten door doen we een aantal lichaamsgerichte oefeningen. De beleving en het voelen staan centraal in deze dag. Uitwisseling met andere deelnemers, afwisselende werkvormen met o.a. filmbeelden en storytelling maken het een inspirerende ervaringsgerichte masterclass.

 

Enkele reacties van deelnemers
‘Heel verrassend hoeveel aspecten hooggevoeligheid heeft waardoor ik het vanuit een nieuw perspectief kan bekijken. Ook heb ik meer zicht op mijn copingstrategieën.’ Titia
 
‘Ik vond het een heel waardevolle dag. Ik ben al heel veel met persoonlijke ontwikkeling bezig in mijn leven maar heb mezelf nooit toegestaan dit te koppelen aan hooggevoeligheid omdat ik daar een oordeel op had. Door jullie aanpak voelde ik me echt uitgenodigd het te onderzoeken. En nu voor het eerst voel ik ook echt, ja het is dus zo, een echte eye opener deze dag!’
Anne-Marie
 
‘Een hele rijke dag, veel geleerd, ook in de veelzijdigheid van HSP. Fijn de afwisseling en de oefeningen. Ik ben vandaag helemaal in het onderwerp gezogen en kan er flink mee door!’ Suzanne

 

Praktische informatie
Maximum aantal deelnemers: 8
Plaats: Het Pakhuis, Boslaan 42, 2061 VK  Bloemendaal
Inclusief lunch en materialen


Data:
woensdag 6 maart 09.30 - 17.00 uur vol
maandag 2 december 9.30 - 17.00 uur

Klik hier voor de kosten
Voor meer informatie en inschrijven stuur je een email naar info@squareoflife.nl

Lees hier ons artikel over hooggevoeligheid in de biografie
Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.0113 seconds