Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
Opleidingen & Coaching voor betekenisvol leven en werken

Masterclass 4 Hooggevoeligheid in de biografie

Velen die over de drempel van Het Pakhuis stappen zijn hooggevoelig.  Hooggevoeligheid betekent dat je intenser waarneemt dan anderen. Daarom ben je sneller overprikkeld dan anderen en kan het een belangrijke bron van stress zijn. Vaak heb je ook onbewust bepaalde mechanisme(n) ontwikkeld om er mee om te gaan.

Een van de belangrijkste dingen om goed met deze eigenschap om te gaan, is zelfkennis. Welke plek heeft hooggevoeligheid in je biografie, waar is het een valkuil of kwetsbaarheid en waar is het een kwaliteit? Hoe kun je op een gezonde manier omgaan met hooggevoeligheid, wat zijn jouw persoonlijke hulpbronnen?

Je krijgt inzicht hoe dit bij jou werkt en krijgt handvatten en oefeningen om direct toe te passen in je dagelijks leven.

Programma

In de ochtend verkennen we wat de feiten zijn rondom hooggevoeligheid. Aan de hand van een gebeurtenis uit je eigen leven leer je te herkennen hoe je bent omgegaan met je hooggevoeligheid en hoe het in jouw leven, in jouw biografie tot uitdrukking komt.  

In de middag gaan we aan de slag met de hulpbronnen die je kunt inzetten. Hiervoor maken we gebruik van de vier dimensies, zodat je met een holistische blik kunt kijken en heel persoonlijke ontdekkingen kunt doen.

We werken met kleine groepen van maximaal 8 personen en tussen de opdrachten door doen we oefeningen om even op adem te komen. Uitwisseling met andere deelnemers, afwisselende werkvormen met o.a. filmbeelden maken het een inspirerende ervaringsgerichte dag.

Met onze expertise met het werken met het levensverhaal en onze eigen ervaring met hooggevoeligheid, krijg jij diepgaand inzicht in hoe hooggevoeligheid als een rode draad door jouw levensverhaal loopt.

Voor wie

Voor professionals die hooggevoeligheid bij zichzelf herkennen en er bewuster mee willen leven & werken.

Enkele reacties van deelnemers:

‘Heel verrassend hoeveel aspecten hooggevoeligheid heeft waardoor ik het vanuit een nieuw perspectief kan bekijken. Of eigenlijk vier perspectieven, de vier dimensies. Ook heb ik meer zicht op mijn copingstrategieën.’
 
‘Ik vond het een heel waardevolle dag. Ik ben al heel veel met persoonlijke ontwikkeling bezig in mijn leven maar heb mezelf nooit toegestaan dit te koppelen aan hooggevoeligheid omdat ik daar een oordeel op had. Door jullie aanpak voelde ik me echt uitgenodigd het te onderzoeken. En nu voor het eerst voel ik ook echt, ja het is dus zo, een echte eye opener deze dag!’
 
‘Een hele rijke dag, veel geleerd, ook in de veelzijdigheid van HSP. Fijn de afwisseling en de oefeningen. Voor mij is het belang van de fysieke dimensie een echte ‘eye opener'. Ik ben vandaag helemaal in het onderwerp gezogen en kan er flink mee door!’

Praktische informatie

Maximum aantal deelnemers: 8.
Plaats: Het Pakhuis, Boslaan 42, 2061 VK  Bloemendaal
Inclusief lunch en materialen

Data: 
woensdag 6 maart 09.30 - 16.30 uur.

Klik hier voor de kosten
Voor meer informatie en inschrijven stuur je een email naar info@squareoflife.nl

Lees hier ons artikel over hooggevoeligheid in de biografie
Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.0034 seconds