Ons boek 'In gesprek met jongvolwassenen' - een concrete methode voor zelfregie en zingeving - is vanaf 1 oktober overal verkrijgbaar.
Jij en je verhaal centraal
Nieuw perspectief op je levensverhaal
Je leven op de rit in 6 stappen
Holistische aanpak
Coaching en opleiding
Vragen?
Bel 06
54935929

De opleiding

Je voert regelmatig gesprekken met cliënten, patiënten of werknemers. Steeds vaker gaat het daarin over existentiële vragen. Vragen naar samenhang, betekenis en identiteit. De sleutel hiertoe is het levensverhaal, de biografie. Hoe kun je in de ontmoeting ruimte bieden voor het levensverhaal en hierin de héle mens laten verschijnen? Kortom, hoe kun je iemand op zijn levenspad zetten? 

De opleiding ‘de Biografie als Medicijn’ biedt je een concrete werkwijze waarmee je leert te werken met de mens en zijn levensverhaal op vier dimensies: de fysieke, sociale, psychische en spirituele dimensie. In een periode van zeven maanden krijg je niet alleen alle tools in handen om deze wijze van werken te implementeren in jouw vakgebied maar volg je ook een persoonlijke leerroute.

Opzet

Je opleiding tot Square of Life Practioner begint met het maken van Square of Life Journey, gevolgd door een individueel intake gesprek. Voorafgaand aan de opleidingsdagen heb je 'De biografie als medicijn' en 'De biografie als medicijn - handleiding' bestudeerd en de online verdiepingsmodule doorlopen. 

Daarna volg je in een kleine groep de opleidingsdagen die bestaan uit een intensive van drie- en een halve aaneengesloten dagen en een vierde vervolgdag na enkele maanden. Ervaringsgericht werken staat voorop. In de periode tussen de opleidingsdagen voer je twee oefentrajecten uit aan de hand van de Journey met proefpersonen uit jouw eigen omgeving. Eén van de gesprekken werk je uit in een gespreksverslag.

Je wordt hierbij persoonlijk begeleid en er is online supervisie. Daarna volgt de laatste opleidingsdag.

Tot besluit plannen we een individueel eindgesprek, waar je je op voorbereidt door een reflectieverslag te schrijven. Zo lopen we gedurende zeven maanden een stukje met je mee op jouw pad.

Je blijft je verder ontwikkelen met Square of Life Academy, een platform waar je automatisch lid van wordt als je de opleiding hebt afgerond. Je volgt de jaarlijkse nascholing, kunt deel nemen aan online supervisie en inspiratieavonden.

De studiebelasting bedraagt 32,5 contacturen en circa 53 uur zelfstudie. De opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers voor 9,5 punt in de categorie 'vakbekwaamheid'.

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding gaan we ervan uit dat je over relevante expertise en ervaring beschikt. Verder gaan we uit van een HBO werk- en denkniveau. Klik hier voor de tarieven.

"Geweldige facilitators, ze weten een omgeving te creëren waardoor een hele bijzondere dynamiek ontstaat tussen jezelf en de anderen". Caren (37), transitiemanager

De opleiding in het kort
  • Square of Life Journey maken
  • Individueel intake- en eindgesprek 
  • Online verdiepingsmodule
  • Intensive van 3 ½ dag in groep (met een latere 4e dag)
  • Verschillende werkvormen: theorie, gespreksvoering, ervaringsgerichte oefeningen, filmbeelden.
  • Twee trajecten met eigen proefpersonen
  • Inbegrepen de boeken: ‘De biografie als medicijn’ en 'De biografie als medicijn, handleiding'
  • Persoonlijke begeleiding
  • Online supervisie
  • Maximaal 8 deelnemers per groep
Meer weten? Neem dan contact met ons op via info@squareoflife.nl of telefonisch 06-54935929

Kijk ook eens op debiografiealsmedicijn.nl om direct aan de slag te gaan!
 
SG Own account - Page generated in 0.005 seconds