JE EIGEN LEVEN ALS FUNDAMENT
Leer zingeving concreet te maken
Voor coaches en coachende professionals

Opleiding 'De biografie als medicijn'

Kort

Zeven maanden

Praktisch

Concrete tools

Persoonlijk

Kleine groepen

Direct toepasbaar

Integreren in je eigen professie
Als je niet goed weet waar je naartoe wilt of wat er beter kan, deze opleiding gaat je helpen de volgende stap te zetten
Frederique, 32, HR Manager

De opleiding

Je voert regelmatig gesprekken met werknemers, cliënten of patiënten. Steeds vaker gaat het daarin over existentiële vragen, naar zin, betekenis en identiteit. De sleutel hiertoe is het levensverhaal, de biografie. Hoe kun je in de ontmoeting ruimte bieden voor het levensverhaal en hierin de héle mens laten verschijnen? Kortom, hoe kun je iemand op zijn levenspad zetten? 

De opleiding ‘de Biografie als Medicijn’ biedt je een concrete werkwijze waarmee je leert te werken met de mens en zijn levensverhaal op vier dimensies: de fysieke, sociale, psychische en spirituele dimensie. In een periode van zeven maanden krijg je niet alleen alle tools in handen om deze wijze van werken te implementeren in jouw vakgebied maar volg je ook een persoonlijke leerroute.

Opzet
Je opleiding tot geaccrediteerd Square of Life Practioner begint met het maken van Square of Life Journey, gevolgd door een individueel intake gesprek. Voorafgaand aan de opleidingsdagen (3 1/2 + 1) heb je 'De biografie als medicijn, handleiding' bestudeerd en de online verdiepingsmodule doorlopen. Daarna volg je in een kleine groep de opleidingsdagen. Ervaringsgericht werken staat voorop. In de periode tussen de opleidingsdagen voer je twee oefentrajecten uit aan de hand van de Journey met proefpersonen uit jouw eigen omgeving. Je wordt hierbij persoonlijk begeleid. Daarna volgt de laatste opleidingsdag. Tot besluit plannen we een individueel eindgesprek in. Zo lopen we gedurende zeven maanden een stukje met je mee op jouw pad.

Je blijft je verder ontwikkelen met Square of Life Academy, waar je automatisch lid van wordt als je de opleiding hebt afgerond.

Square of Life Journey

Square of Life Journey is een innovatieve online webapplicatie waarmee iemand in drie uur zijn of haar leven in vier dimensies zelf in kaart brengt. Het is een unieke tool om zin en betekenisgeving te integreren in je eigen werkwijze als coach. Concreet, toegankelijk en effectief.

De Journey is een reis in 10 stappen waarin de cliënt op speelse wijze ontdekt waar het op dat moment werkelijk om draait en de 4 dimensies doorloopt:
 
 1. Home sweet home
 2. Work-life balance
 3. Personal development
 4. Life events
Ontwikkeling begint met het enthousiast worden over je eigen leven. Met Square of Life Journey brengt een client zijn leven in kaart en zet de eerste stappen om zin en betekenis te geven. Daarna voer je altijd minimaal één gesprek waarin helder wordt welke nieuwe richting de cliënt kan gaan ontdekken. Jouw coaching begint meteen op een diepere laag!

In de opleiding 'De biografie als medicijn' leer je alles wat je nodig hebt om de Journey in te zetten bij je cliënten. Exclusief te verkrijgen voor Square of Life Practioners.

De opleiding in het kort

 • Individueel intake- en eindgesprek 
 • Eén avond en vier dagen (3 1/2 + 1) 
 • Theorie, gespreksvoering, ervaringsgerichte oefeningen, filmbeelden, schrijfoefeningen, creatieve werkvormen, online modules
 • Twee oefentrajecten om het geleerde toe te passen
 • Werken met Square of Life Journey
 • Toegang tot Square of Life Academy 
 • Boek ‘De biografie als medicijn’ en 'De biografie als medicijn, handleiding'
 • Online verdiepingsmodule bij de handleiding
 • Tussentijdse persoonlijke begeleiding
 • Maximaal zes deelnemers, met dit aantal kunnen we corona-verantwoord met elkaar werken
Als Square of Life Practioner ben je in staat om:
 • Square of Life Journey toe te passen in je coaching
 • Een probleem om te vormen tot een werkzame vraag 
 • De relatie op een nieuwe manier vorm te geven door verdiept luisteren en vragen stellen 
 • Te werken met het levensverhaal op vier dimensies 
 • Zin- en betekenisgeving concreet te maken
Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding gaan we ervan uit dat je over relevante expertise en ervaring beschikt. Verder gaan we uit van een HBO werk- en denk niveau.

Voor meer informatie en prijzen staan we je graag te woord. Je kunt daarvoor via info@squareoflife.nl contact met ons opnemen.

Data opleidingen

Opleiding januari 2020
15 januari 19.00 - 21.30 uur
16, 17, 18 januari en 26 maart 09.00 - 17.30 uur

VOL
Opleiding juni I 2020
10 juni 19.00 - 21.30 uur
11, 12, 13 juni en 18 september 09.00 - 17.30 uur

VOL
Opleiding juni II 2020
17 juni 19.00 - 21.30 uur
18, 19, 20 juni en 25 september 09.00 - 17.30 uur

VOL
Opleiding november I 2020
11 november 19.00 - 21.30
12, 13, 14 november en 5 maart 2021 9.00 -17.30 uur

VOL
Opleiding november II 2020
18 november 19.00 - 21.30
19, 20, 21 november en 12 maart 2021 9.00 -17.30 uur
SG Own account - Page generated in 0.0109 seconds