Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
Opleidingen & Coaching voor betekenisvol leven en werken

'De biografie als medicijn' - Opleiding & Masterclasses

Mijn motivatie voor deze opleiding kwam voort uit mijn enthousiasme over het boek ´De biografie als medicijn'
Henriëtte, Coördinator Vrijwillige Inzet Willem Holtrop Hospice

Masterclasses

Masterclass 'Een betekenisvol gesprek'
In deze masterclass ga je op een nieuwe manier met jezelf en de ander in gesprek.
Je maakt kennis met jouw persoonlijke grondhouding en de basisprincipes van een betekenisvol gespek. Je leert iemand tevoorschijn te luisteren en de verbinding te leggen. Daarnaast leer je de vraag achter een klacht of probleem in beeld te brengen.  
Lees meer  

Masterclass ‘Een holistisch perspectief’
Ontdek hoe je vanuit nieuwe invalshoeken naar de levensloop kunt kijken. In deze masterclass reis je in vogelvlucht door de vier dimensies van het levensverhaal. Inzicht op de fysieke, sociale, psychische en spirituele dimensie in het levensverhaal geeft een bredere blik op wie je bent en wat je nodig hebt. 
Lees meer  

Masterclass '4D Journey'
Je bent geïnspireerd geraakt door de masterclasses 'Een betekenisvol gesprek' en 'Een holistisch perspectief' en je wilt meer tools kunnen inzetten. In de masterclass '4D Journey' leer je te werken met de online 4D Journey en het verdiepende Journey-gesprek.
Als je deze dag hebt gevolgd kun je deze Journey inzetten in je begeleiding.
Lees meer


Tweedaagse Masterclass Levensfasen 
In de Tweedaagse 'Levensfasen' nemen we je mee in de universele wetmatigheden, ritmes en thematieken in de zevenjaarsfasen van de levensloop. We hebben hier als mens allemaal in meerdere of mindere mate mee te maken. Je krijgt hier zicht op in je eigen leven en je leert hoe je dit kunt toepassen in je gesprekken.

Data: 3 oktober & 14 november 9.30 - 17.30 uur
 

Neem contact op...

Thema Masterclasses


Nieuw: Masterclass ' Een 4D-Boost voor je vitaliteit'
Het woord vitaliteit betekend letterlijk levenskracht. Levenskracht die we nu in de lente volop ervaren in de natuur doordat alles gaat groeien. Maar we kunnen vitaliteit ook voelen in ons eigen lichaam. We voelen ons dan fit, sterk en energiek. Vitaliteit is meer dan fysieke fitheid: het omvat ook ons sociaal welbevinden, onze psychische stabiliteit en onze spirituele balans.
Ontdek hoe jij je vitaliteit vanuit vier dimensies een boost kan geven. 
lees meer

Nieuw: Masterclass 'Trauma in de biografie'
Trauma, groot of klein, zorgt voor onverwerkte pijn en overlevingsstrategieën. Je past je aan, ontwikkelt patronen, reflexen en gewoonten. Door aanpassing raak je (deels) kwijt wie je ten diepste bent.
Ontdek hoe het onderzoeken van je oude patronen bijdraagt aan het hervinden van je eigenheid. Je krijgt inzicht en ontdekt wat helend en transformerend is voor jezelf en je verhaal
Lees meer

Masterclass 'Hooggevoeligheid in de biografie'
Velen die over de drempel van Het Pakhuis stappen zijn hooggevoelig. Hooggevoeligheid betekent dat je intenser waarneemt dan anderen. Het kan een belangrijke bron van stress zijn en daarnaast heb je vaak onbewuste mechanisme(n) ontwikkeld om er mee om te gaan. Op deze dag ontdek je welke plek hooggevoeligheid heeft in je biografie. En hoe je het van een kwetsbaarheid tot een kwaliteit kunt maken.
Lees meer

Neem contact op...

Masteropleiding

'De biografie als medicijn'

Je voert regelmatig gesprekken met cliënten, patiënten of werknemers. Steeds vaker gaat het daarin over existentiële vragen. Vragen naar samenhang, zingeving en identiteit. Dat vraagt een specifieke grondhouding en het kunnen voeren van een betekenisvol gesprek over het levensverhaal, de biografie. Wat zijn de pijlers van een betekenisvol gesprek en hoe kun je in de ontmoeting ruimte bieden voor het levensverhaal vanuit een holistische blik? Ontdek hoe jij gids kunt zijn om iemand weer zin en richting in zijn verhaal te laten vinden.

De opleiding ‘de Biografie als Medicijn’ biedt je een concrete werkwijze waarmee je leert te werken met de mens en zijn levensverhaal op vier dimensies: de fysieke, sociale, psychische en spirituele dimensie.
In een periode van zeven maanden krijg je alle tools in handen om deze wijze van werken te implementeren in jouw vakgebied en volg je ook een persoonlijke leerroute. Lees meer 

Deze masteropleiding is gebaseerd op onze boekenreeks: 'De biografie als medicijn',
De biografie als medicijn - Handleiding' en 'In gesprek met jongvolwassenen'. Lees meer

2024 I - Opleidingsdagen: 19 januari, 23 februari, 22 maart, 19 april, 17 mei, 14 juni  vol

2024 II - Opleidingsdagen: 18 oktober, 29 november, 10 januari, 7 februari, 14 maart, 11 april

Neem contact op...

Over Square of Life Journey & 4D Journey

Square of Life Journey en 4D Journey zijn innovatieve online webapplicaties waarmee iemand in drie uur zijn of haar leven op vier dimensies zelf in kaart brengt. Het is een unieke tool om zin en betekenisgeving te integreren in je eigen werkwijze als coach. Concreet, toegankelijk en effectief. Lees hier meer

Wil je kennis maken met onze werkwijze?

Doe dan de online mini journey.

Deze mini journey is een korte reis door je biografie. In 5 stappen ga je even terug naar het fundament van je leven, de periode van 0 tot 28 jaar. Tegelijkertijd leg je de link met nu. Daarmee krijg je inzicht en kun je een geïnspireerde nieuwe stap zetten. 

We zijn benieuwd naar je ervaringen!

Neem contact met ons op...


Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.0036 seconds