JE EIGEN LEVEN ALS FUNDAMENT
Leer zingeving concreet te maken
Voor coaches en coachende professionals
Als je zelf gecoacht wilt worden

Opleiding 'De biografie als medicijn'

Kort

Zeven maanden

Praktisch

Concrete tools

Persoonlijk

Kleine groepen

Direct toepasbaar

Integreren in je eigen professie
Perfecte mix van luisteren en vragen stellen, ruimte geven, maar ook op het juiste moment doorpakken tot de kern
Pieter, 61, ACT Therapeut, Brené Brown Brave Leader BMI/MA

De opleiding

Je voert regelmatig gesprekken met werknemers, cliënten of patiënten. Steeds vaker gaat het daarin over existentiële vragen, naar zin, betekenis en identiteit. De sleutel hiertoe is het levensverhaal, de biografie. Hoe kun je in de ontmoeting ruimte bieden voor het levensverhaal en hierin de héle mens laten verschijnen? Kortom, hoe kun je iemand op zijn levenspad zetten? 

De opleiding ‘de Biografie als Medicijn’ biedt je een concrete werkwijze waarmee je leert te werken met de mens en zijn levensverhaal op vier dimensies: de fysieke, sociale, psychische en spirituele dimensie. In een periode van zeven maanden krijg je niet alleen alle tools in handen om deze wijze van werken te implementeren in jouw vakgebied maar volg je ook een persoonlijke leerroute.

Opzet
Je opleiding tot geaccrediteerd Square of Life Practioner begint met het maken van Square of Life Journey, gevolgd door een individueel intake gesprek. Voorafgaand aan de opleidingsdagen heb je 'De biografie als medicijn, handleiding' bestudeerd en de online verdiepingsmodule doorlopen. Daarna volg je in een kleine groep de opleidingsdagen die bestaan uit een intensive van drie- en een halve aaneengesloten dagen en een vierde vervolgdag na enkele maanden.

Ervaringsgericht werken staat voorop. In de periode tussen de opleidingsdagen voer je twee oefentrajecten uit aan de hand van de Journey met proefpersonen uit jouw eigen omgeving. Je wordt hierbij persoonlijk begeleid. Daarna volgt de laatste opleidingsdag. Tot besluit plannen we een individueel eindgesprek, waar je je op voorbereidt door een reflectieverslag te schrijven. Zo lopen we gedurende zeven maanden een stukje met je mee op jouw pad.
De studiebelasting bedraagt 26,5 contacturen in de groep en circa 50 uur zelfstudie.

Je blijft je verder ontwikkelen met Square of Life Academy, waar je automatisch lid van wordt als je de opleiding hebt afgerond. Je volgt de jaarlijkse nascholing, kunt deel nemen aan online groeps supervisie en de tweejaarlijkse inspiratieavonden.

Square of Life Journey

Square of Life Journey is een innovatieve online webapplicatie waarmee iemand in drie uur zijn of haar leven in vier dimensies zelf in kaart brengt. Het is een unieke tool om zin en betekenisgeving te integreren in je eigen werkwijze als coach. Concreet, toegankelijk en effectief.

De Journey is een reis in 10 stappen waarin de cliënt op speelse wijze ontdekt waar het op dat moment werkelijk om draait en de 4 dimensies doorloopt:
 
 1. Home sweet home
 2. Work-life balance
 3. Personal development
 4. Life events
Ontwikkeling begint met het enthousiast worden over je eigen leven. Met Square of Life Journey brengt een client zijn leven in kaart en zet de eerste stappen om zin en betekenis te geven. Daarna voer je altijd minimaal één gesprek waarin helder wordt welke nieuwe richting de cliënt kan gaan ontdekken. Jouw coaching begint meteen op een diepere laag!

In de opleiding 'De biografie als medicijn' leer je alles wat je nodig hebt om de Journey in te zetten bij je cliënten. Exclusief te verkrijgen voor Square of Life Practioners.

De opleiding in het kort

 • Individueel intake- en eindgesprek 
 • Eén avond en vier dagen (3 1/2 + 1) 
 • Theorie, gespreksvoering, ervaringsgerichte oefeningen, filmbeelden, schrijfoefeningen, creatieve werkvormen, online modules
 • Twee oefentrajecten om het geleerde toe te passen
 • Werken met Square of Life Journey
 • Toegang tot Square of Life Academy 
 • Onze boeken: ‘De biografie als medicijn’ en 'De biografie als medicijn, handleiding' zijn bij de opleiding inbegrepen
 • Online verdiepingsmodule bij de handleiding
 • Tussentijdse persoonlijke begeleiding
 • Maximaal zes deelnemers, met dit aantal kunnen we corona-verantwoord met elkaar werken
Als Square of Life Practioner ben je in staat om:
 • Square of Life Journey toe te passen in je coaching
 • Een probleem om te vormen tot een werkzame vraag 
 • De relatie op een nieuwe manier vorm te geven door verdiept luisteren en vragen stellen 
 • Te werken met het levensverhaal op vier dimensies 
 • Zin- en betekenisgeving concreet te maken
Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding gaan we ervan uit dat je over relevante expertise en ervaring beschikt. Verder gaan we uit van een HBO werk- en denkniveau.

Voor meer informatie over de opleiding staan we je graag te woord. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen via info@squareoflife.nl.

Wil je meer weten over de kosten, klik hier.

Online kennismakingsworkshop opleiding

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de opleiding? Schrijf je dan in voor de online kennismakingsworkshop en ontdek de kracht van deze werkwijze!

Inhoud
In deze workshop maak je op levendige wijze kennis met het werken met 'De biografie als medicijn'.  Aan de hand van de mini journey ga je in grote stappen door je levensverhaal en ervaar je hoe deze methode werkt. Zo krijg je inzicht in de fysieke, sociale, psychische en spirituele dimensie. Daarnaast geven we je algemene informatie over de opleiding 'De biografie als medicijn' en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze workshop wordt gegeven door Sandra Maks en Susanne Kruys.

Voor wie?
Voor coaches en professionals met een coachende functie die kennis willen maken met 'De biografie als medicijn'.

Datum  Woensdag 24  februari, 31 maart of 16 juni
Tijd      20.00 - 21.30 uur
Kosten Deelname bedraagt 25,00 euro. Maximum aantal deelnemers is 12

Schrijf je in via info@squareoflife.nl en het overmaken van het inschrijfgeld op NL05RABO0334234417 tnv Square of Life onder vermelding van je naam en de datum waarop je mee wilt doen.

Data opleidingen

Kennismakingsworkshop online
24 februari 20.00 - 21.30 uur
31 maart 20.00 - 21.30 uur
16 juni 20.00 - 21.30 uur
Opleiding maart
24 maart 19.00 - 21.30 uur
25, 26, 27 maart en 18 juni 09.30 - 17.30 uur
(vol)
Opleiding mei
26 mei 19.00 - 21.30 uur
27, 28, 29 mei en 17 september 09.30 - 17.30 uur
Nascholing Square of Life practitioners
23, 24, of 25 juni van 10.00 - 16.00 uur in het Pakhuis
Opleiding 22 september
22 september 19.00 - 21.30 uur
23, 24, 25 september en 14 januari 2022 09.30 - 17.30 uur
Opleiding 10 november
10 november 19.00 - 21.30 uur
11, 12, 13 november en 11 maart 09.30 - 17.30 uur
SG Own account - Page generated in 0.0148 seconds