De demo-versie van onze Lifestyle Journey voor jongvolwassenen is klaar! Je bekijkt hem op ingesprekmetjongvolwassenen.nl
JE EIGEN LEVEN ALS FUNDAMENT
Leer zingeving concreet te maken
Voor coaches en coachende professionals
Als je zelf gecoacht wilt worden
Voor een vernieuwende blik op je levensverhaal
Vragen?
Bel 06
54935929

Opleiding 'De biografie als medicijn'

Onze opleiding is gebaseerd op de boekenreeks 'De Biografie als Medicijn'

Klik hier voor de website debiografiealsmedicijn.nl

Kort

Zeven maanden

Praktisch

Concrete tools

Persoonlijk

Kleine groepen

Direct toepasbaar

Integreren in je eigen professie
Geweldige facilitators, ze weten een omgeving te creëren waardoor een hele bijzondere dynamiek ontstaat tussen jezelf en de anderen
Caren, 37 Transitiemanager

Maak vast kennis met onze Journey!

Een innovatieve online applicatie, waarmee jouw cliënten direct hun biografie in kaart brengen.

De opleiding

Je voert regelmatig gesprekken met cliënten, patiënten of werknemers. Steeds vaker gaat het daarin over existentiële vragen. Vragen naar samenhang, betekenis en identiteit. De sleutel hiertoe is het levensverhaal, de biografie. Hoe kun je in de ontmoeting ruimte bieden voor het levensverhaal en hierin de héle mens laten verschijnen? Kortom, hoe kun je iemand op zijn levenspad zetten? 

De opleiding ‘de Biografie als Medicijn’ biedt je een concrete werkwijze waarmee je leert te werken met de mens en zijn levensverhaal op vier dimensies: de fysieke, sociale, psychische en spirituele dimensie. In een periode van zeven maanden krijg je niet alleen alle tools in handen om deze wijze van werken te implementeren in jouw vakgebied maar volg je ook een persoonlijke leerroute.

Opzet
Je opleiding tot geaccrediteerd Square of Life Practioner begint met het maken van Square of Life Journey, gevolgd door een individueel intake gesprek. Voorafgaand aan de opleidingsdagen heb je 'De biografie als medicijn' en 'De biografie als medicijn - handleiding' bestudeerd en de online verdiepingsmodule doorlopen. Daarna volg je in een kleine groep de opleidingsdagen die bestaan uit een intensive van drie- en een halve aaneengesloten dagen en een vierde vervolgdag na enkele maanden.

Ervaringsgericht werken staat voorop. In de periode tussen de opleidingsdagen voer je twee oefentrajecten uit aan de hand van de Journey met proefpersonen uit jouw eigen omgeving. Je wordt hierbij persoonlijk begeleid en er is een online supervisie avond. Daarna volgt de laatste opleidingsdag. Tot besluit plannen we een individueel eindgesprek, waar je je op voorbereidt door een reflectieverslag te schrijven. Zo lopen we gedurende zeven maanden een stukje met je mee op jouw pad.

Je blijft je verder ontwikkelen met Square of Life Academy, een platform waar je automatisch lid van wordt als je de opleiding hebt afgerond. Je volgt de jaarlijkse nascholing, kunt deel nemen aan online groeps supervisie en de tweejaarlijkse inspiratieavonden.

De studiebelasting bedraagt 32,5 contacturen en circa 50 uur zelfstudie.

De opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers voor 9,5 punt in de categorie 'vakbekwaamheid'.

Werk je vooral met jongvolwassenen? Kijk dan eens naar ons aanbod op ingesprekmetjongvolwassenen.nl

Square of Life Journey

Square of Life Journey is een innovatieve online webapplicatie waarmee iemand in drie uur zijn of haar leven in vier dimensies zelf in kaart brengt. Het is een unieke tool om zin en betekenisgeving te integreren in je eigen werkwijze als coach. Concreet, toegankelijk en effectief.

De Journey is een reis in 10 stappen waarin de cliënt op speelse wijze ontdekt waar het op dat moment werkelijk om draait en de 4 dimensies doorloopt:
 1. Home sweet home
 2. Blending work - life
 3. Personal development
 4. Life events
Ontwikkeling begint met het enthousiast worden over je eigen leven. Met Square of Life Journey brengt een client zijn leven in kaart en zet de eerste stappen om zin en betekenis te geven. Daarna voer je altijd minimaal één gesprek waarin helder wordt welke nieuwe richting de cliënt kan gaan ontdekken. Jouw coaching begint meteen op een diepere laag!

In de opleiding 'De biografie als medicijn' leer je alles wat je nodig hebt om de Journey in te zetten bij je cliënten. Exclusief voor Square of Life Practitioners.

Werk je vooral met jongvolwassenen? Er is ook een Journey specifiek voor 18 - 28 jarigen. Kijk hiervoor op ingesprekmetjongvolwassenen.nl

De opleiding in het kort

 • Individueel intake- en eindgesprek 
 • Eén avond en vier dagen (3 1/2 + 1) 
 • Theorie, gespreksvoering, ervaringsgerichte oefeningen, filmbeelden, schrijfoefeningen, creatieve werkvormen, online modules
 • Twee oefentrajecten om het geleerde toe te passen
 • Werken met Square of Life Journey
 • Onze boeken: ‘De biografie als medicijn’ en 'De biografie als medicijn, handleiding' zijn ook bij de opleiding inbegrepen
 • Online verdiepingsmodule in vier delen bij de handleiding 
 • Tussentijdse persoonlijke begeleiding
 • Online supervisieavond
 • Toegang tot Square of Life Academy inbegrepen
 • Eerste nascholingsdag inbegrepen
 • Acht deelnemers per groep
Als Square of Life Practioner heb je meer zelfkennis en ben je in staat om:
 • Betekenisvol op je eigen levensverhaal te reflecteren
 • Een probleem om te vormen tot een werkzame vraag 
 • De relatie op een nieuwe manier vorm te geven door verdiept luisteren en vragen stellen 
 • Te werken met het levensverhaal op vier dimensies 
 • Zin- en betekenisgeving concreet te maken
 • Square of Life Journey toe te passen in je coaching
Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding gaan we ervan uit dat je over relevante expertise en ervaring beschikt. Verder gaan we uit van een HBO werk- en denkniveau.

Voor meer informatie over de opleiding staan we je graag te woord. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen via info@squareoflife.nl. Klik hier voor de tarieven.

Kijk ook eens op debiografiealsmedicijn.nl om direct aan de slag te gaan!

Kennismaken met de opleiding?

Wil je meteen al de kracht van deze werkwijze ervaren? Schrijf je dan in voor een individuele kennismakingsworkshop (online).

Inhoud
In de individuele kennismakingsworkshop maak je op levendige wijze kennis met het werken met 'De biografie als medicijn'. Je bereidt je hierop voor door de online mini journey te maken. Je verkent hiermee het fundament van je levensverhaal. In de workshop verhelderen en verdiepen we dit met je. Zo ervaar je heel persoonlijk hoe deze methode werkt. Vanzelfsprekend kun je je vragen stellen over de opleiding.

Voor wie?
Voor coaches en professionals met een coachende functie die kennis willen maken met de opleiding 'De biografie als medicijn'.

Duur: workshop één uur + voorbereiding 30 minuten
Kosten: 50,00 euro (vrij van BTW), deze worden in mindering gebracht als je je inschrijft voor de opleiding.

Je schrijft je in door een email te sturen naar info@squareoflife.nl. We nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak.

Data opleidingen

Kennismakingsworkshop opleiding 'De biografie als medicijn' online
Afspraak in overleg. Je schrijft je hiervoor in via
info@squareoflife.nl.
Opleiding 'De biografie als medicijn' april 2022 VOL
7 april 19.00 - 21.30 uur
8, 9, 11 april en 23 september 09.30 - 17.30 uur
Opleiding 'De biografie als medicijn' september 2022
28 september 19.00 - 21.30 uur
29, 30 september, 1 oktober en 27 januari 2023 09.30 - 17.30 uur
Opleiding 'De biografie als medicijn' november 2022
23 november 19.00 - 21.30 uur
24, 25, 26 november en 24 maart 2023 09.30 - 17.30 uur
SG Own account - Page generated in 0.0057 seconds