Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
Opleidingen & Coaching voor betekenisvol leven en werken

Onze vier pijlers

1.  Het levensverhaal centraal

Wij mensen leven in verhalen, we zijn als het ware 'genesteld' in levens- en ervaringsverhalen. We hebben niet alleen een verhaal, we zijn het verhaal. En in het vertellen van onze verhalen geven we onze identiteit weer. Identeit als antwoord op de vraag: 'Wie ben ik?'. Een identiteit die we steeds opnieuw ontdekken en verder ontwikkelen in het gaan van onze levensweg, ons levensverhaal.

2. De hele mens in beeld

​Wij werken met een holistische blik op jezelf en je levensverhaal vanuit vier dimensies: fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel. De psycho/sociale dimensies zijn over het algemeen wel bekend. Minder bekend zijn de fysieke en de spirituele dimensie. Onder spiritueel verstaan wij overigens niets zweverigs. Het heeft alles te maken met zingeving en de zoektocht naar een betekenisvol leven. Hoe ga je om met existentiële vragen, hoe maak je keuzes en welke waarden liggen daarachter verscholen?
Omgang met deze (levens)vragen en er een persoonlijk antwoord op vinden is dé uitdaging van deze tijd. Het is een zoektocht die veel verder gaat dan het vinden van geluk.

3. Geen antwoorden maar vragen

​Alles begint met een vraag want een vraag opent, geeft richting en laat je ontdekken. We kunnen vooral inzichten krijgen, nieuwe zaken ontdekken als we leven met vragen. De vraag is de motivator, zet ons in beweging en geeft richting.
Met een vraag als baken trek je de toekomst naar je toe want ook een vraag heeft een biografie in heden, verleden en toekomst.
Door een probleem, klacht of iets waar je tegenaan gelopen bent om te vormen naar een ontwikkelingsgerichte vraag neem je eigenaarschap en daarmee verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

4. Gericht op zelfzorg, zingeving & zelfregie

Wij geloven dat het leven een ontwikkelingsweg is en dat ieder mens een persoonlijke bestemming heeft. Elke biografie wordt gevormd door unieke verhalen en elke levensperiode kent eigen vragen en thema's. Tegelijkertijd maken we deel uit van een collectief verhaal met archetypische beelden en universele wetmatigheden. Door bewustwording en zelfkennis kun je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven, ontdek je zin en betekenis en kun je door zelfbewuste keuzes richting geven aan je levenspad. 
 

 
 

 

Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.0079 seconds